De basisprincipes van gitaarspelen

De gitaar is een fantastisch muziekinstrument. Om dit instrument goed te kunnen bespelen, is er echter wel wat oefening nodig. Wanneer jij gitaar wilt gaan spelen, kun je natuurlijk op gitaarles gaan. Op deze manier leer je het instrument vrij snel bespelen. Maar misschien wil jij eerst zelf wel eens het een en ander uitproberen met jouw gitaar. Wanneer je niet weet hoe je moet beginnen, wordt dit echter lastig. Daarom leggen wij jou in deze tekst een paar basisprincipes van gitaarspelen uit.

 

Begin met de theorieguitar playing

Veel mensen die een gitaar kopen, beginnen altijd direct te spelen op het instrument. Harstikke leuk natuurlijk, maar niet altijd even verstandig. Je doet er namelijk goed aan om je eerst te verdiepen in de theorie van het instrument. Op deze manier weet je precies wat je met het instrument kunt. In veel theorieboeken worden de basisprincipes van gitaarspelen behandeld. Begin je eerst met de theorie? Dan weet je straks precies hoe jij jouw gitaar op de juiste manier moet gebruiken.

 

Nooit te veel kracht uitoefenen op de snaren

Beginnende gitaarspelers krijgen regelmatig te maken met kapotte snaren. Zij hebben zelf vaak geen idee hoe dit komt. Het probleem wordt doorgaans echter veroorzaakt door de bespeler zelf. Hij of zij begint namelijk overenthousiast. Daardoor wordt er vaak onnodig veel kracht uitgeoefend op de snaren. Deze kunnen op zich best wel wat hebben, maar bij te veel kracht knappen snaren. Bespeel een gitaar dan ook altijd met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Zo voorkom jij dat jouw gitaar sneuvelt.

guitar piece

Guitar Hero

Twijfel je of gitaarspelen iets voor jou is? Dan is Guitar Hero een goede manier om dit te ontdekken. Dit is een spel dat je op verschillende spelcomputers kunt spelen. Met behulp van een gitaar speel jij in dit spel verschillende nummers. Op basis van jouw spel krijg je vervolgens punten.Zo weet je direct of je er een beetje gevoel voor hebt. Heb jij wel een spelcomputer maar geen Guitar Hero? Dan kun je dit spel natuurlijk aanschaffen. Weet wel dat dit spel niet het goedkoopste is. Met deze kortingscode voor Bol.com maak je het echter al wel wat voordeliger. Is het je nog niet goedkoop genoeg? Dan kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar andere aanbiedingen & korting. Vind je het onnodig om hier geld aan uit te geven? Dan is gitaarles nemen waarschijnlijk toch de beste optie.