Wat doet klassieke muziek met het brein van je baby?

Klassieke muziek: lang niet ieder houdt ervan. Toch is het goed om er regelmatig naar te luisteren. Deze muziek zorgt er onder meer voor dat je zelf lekker rustig wordt. Maar dat is niet het enige. Onderzoek toont namelijk aan dat klassieke muziek ook een positieve invloed heeft op het brein van je baby. Heb jij nog niet al te lang geleden een kind op de wereld gezet? Dan doe je dus zeker goed aan regelmatig klassieke muziek op te zetten. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je baby. Maar wat doet klassieke muziek eigenlijk precies met het brein van een baby?

´Mozart-effect’baby

De Universiteit van California publiceerde in 1993 een studie waarin het ‘Mozart-effect’ voor het eerst ter sprake kwam. Dit onderzoek toonde aan dat klassieke muziek een positief effect heeft op prestaties in redeneertests. Een deel van de 36 onderzocht studenten luisterde naar twee piano’s in D major van Mozarts’ Sonate uit 1781. Zij presteerden vervolgens aanzienlijk beter in redeneertests dan jongvolwassenen die naar iets anders luisterden of in een stille kamer zaten.

Baby’s massaal aan de klassieke muziek

Ondanks dat er geen baby’s onderzocht werden, had het ‘Mozart-effect’ toch een grote invloed op baby’s en hun ouders. In vrijwel alle Amerikaanse kinderopvangen werd na publicatie van het onderzoek namelijk klassieke muziek gedraaid. In de staat Georgia kregen pasgeboren baby’s zelfs een gratis cd met klassieke muziek. Er wordt zelfs beweerd dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel naar klassieke muziek luisteren, slimmere kinderen ter wereld brengen. Al is dit laatste nooit echt onderzocht.

mozart

Klassieke muziek aanschaffen

Ben jij ook net bevallen? Of breng je binnenkort een kind ter wereld? Dan wil jij mogelijk ook klassieke muziek draaien na je geboorte of tijdens het laatste gedeelte van je zwangerschap. De kans is echter aanwezig dat er in jouw huis geen cd met klassieke muziek te vinden is. Veel mensen richten zich daarom maar tot het internet om cd’s met klassieke muziek te kopen. Verstandig, want hier vind je regelmatig kortingscodes. Soms krijg je zelfs flinke korting op klassieke muziek. Zoek jij nog een cd met klassieke muziek voor weinig geld? Maak dan eens gebruik van deze kortingscodes voor Bol.com. Op deze manierhoef jij geen klauwen met geld uit te geven aan cd’s met klassieke muziek voor jouw baby.